ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Στη Μεσσηνία, όπου και να βρεθείς διαπιστώνεις την αγάπη που τρέφουν οι Μεσσήνιοι για την ελιά. Την αγαπούν πολύ και τη διαλαλούν παντού και εκείνη τους το ανταποδίδει με ένα ελαιόλαδο εξαιρετικής γεύσης και μοναδικής ποιότητας παγκοσμίως γνωστό. Είναι ένα δώρο της φύσης με μεγάλη βιολογική και φαρμακευτική αξία, γευστικό και εύπεπτο. Συσκευάζεται από επιχειρήσεις με μεγάλη πείρα που σέβονται την παράδοση και τον καταναλωτή. Σήμερα πιστεύεται ότι το ελαιόλαδο προστατεύει την καρδιά, βοηθά στην καλή λειτουργία πολλών οργάνων, δρα ευεργετικά σε πολλές ασθένειες και έχει προληπτική δράση σε πολλές μορφές καρκίνου.

ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
Είναι οι μικροσκοπικές πρέσβειρες της Μεσσηνίας σε ολόκληρο τον κόσμο! Η καλλιέργειά τους παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Μεσσηνίας και έχουν αναγνωρισθεί ως βασικό είδος διατροφής στις ελληνικές και τις ξένες αγορές. Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες σε συνδυασμό με την άρδευση και τη συγκομιδή του καρπού με τα χέρια έχουν ως αποτέλεσμα την αρίστη ποιότητα και την ξεχωριστή γεύση της ελιάς Καλαμών που εξάγεται στις Η.Π.Α., τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες

ΤΟ ΚΡΑΣΙ
Το μεράκι των Μεσσήνιων αμπελοκαλλιεργητών και τις ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες έχει ως αποτέλεσμα να παράγονται εξαιρετικής ποιότητας σταφύλια τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνολογία δίνουν εκλεκτά κρασιά. Οι τοπικοί οίνοι έχουν άριστες οργανοληπτικές ιδιότητες, αρώματα φρούτων, γεμάτα γεύση και ζωντανό χρώμα: Λευκά (ροδίτης, φιλέρι, Ασσύρτικο, Chardonay) ή κόκκινα (Φωκιανό, Μανδηλαριά, Carinian, Cabernet, Savignon), είναι όλα εξαιρετικά και αξίζει να τα δοκιμάσετε.

ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
Η Μεσσηνία ήταν ανέκαθεν ιδανικός τόπος καλλιέργειάς τους γι´ αυτό και τα μεσσηνιακά σταφύλια ξεχωρίζουν από αυτά των άλλων περιοχών για το άρωμα και την γεύση τους και θεωρούνται σήμερα ιδανικά για μια ισορροπημένη δίαιτα. Τα γευστικά αυτά αρχαία φρούτα προσφέρουν πλήθος ιχνοστοιχείων απαραίτητων γιατί σωστή λειτουργία του οργανισμού και οι ουσίες που περιέχονται στον φλοιό τους θεωρούνται αντιοξειδωτικές (άρα αντικαρκινικές) επιβεβαιώνοντας έτσι τον χαρακτηρισμό τους ως δώρο θεϊκό.

 localProductsCollage1  

Η ΣΤΑΦΙΔΑ
Η καλλιέργεια του αμπελιού στην Μεσσηνία ήταν ήδη διαδεδομένη στα ομηρικά χρόνια ενώ στα μεταγενέστερα χρόνια n μαύρη κορινθιακή σταφίδα υπήρξε ένα από τα βασικότερα αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Δημιουργείται από τη φυσική αποξήρανση των σταφυλιών κάτω από τον καυτό μεσσηνιακό ήλιο και μετά από μια σχολαστική διαδικασία διαλογής συσκευάζεται με σύγχρονα μηχανήματα έτσι ώστε να φθάσει στον καταναλωτή αυθεντικό με το άρωμα και την γεύση του φρέσκου σταφυλιού. Εκτός όμως από την απολαυστική γεύση, η σταφίδα, όπως και να καταναλώνεται, σκέτη ή σε γλυκίσματα, είναι πλούσια πηγή ιχνοστοιχείων, μεταλλικών αλάτων και βιταμινών.

ΤΑ ΣΥΚΑ
Φρέσκα ή ξερά, τα σύκα της Μεσσηνίας είναι μια από τις πιο ονομαστές φυσικές γευστικές απολαύσεις που είναι απόλυτα ταυτισμένη με την περιοχή. Εύγευστο, θρεπτικό και υγιεινό, το ξερό σύκο είναι ένας καρπός φυσικά αποξηραμένος στον ήλιο χωρίς κανένα απολύτως χημικό πρόσθετο. Η ξεχωριστή γεύση του, η μεγάλη θρεπτική του αξία και η αυθεντικότητα του το κάνουν ένα δημοφιλές φρούτο και ένα σημαντικό εμπορεύσιμο προϊόν. Η ετησία παραγωγή στη Μεσσηνία φθάνει σήμερα τους 4000 τόνους περίπου και οι κυριότερες Χώρες στις οποίες εξάγεται είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Ευρώπη.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Δεν υπάρχει φρούτο που να μην παράγεται εδώ, λένε καμαρώνοντας οι Μεσσήνιοι και με το δίκιο τους! Τα εσπεριδοειδή, το δώρο που έκανε η Γη, στο γάμο του Δία με την Ήρα, θεϊκά δώρα που φυλαχτήκαν μακριά από τους ανθρώπους στους κήπους των Εσπερίδων, καλλιεργούνται σήμερα ευρέως στη Μεσσηνία. Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια… αλλά και όλα μα όλα τα φρούτα της Μεσογείου, καρπούζια, πεπόνια μέχρι και φραγκόσυκα, ανάλογα με την εποχή, πλουτίζουν τη ζωή και το τραπέζι των Μεσσήνιων όλες τις μέρες του Χρόνου προσφέροντας το ιδανικότερο διατροφικό συμπλήρωμα.


localProductsCollage2
ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ
Η φύση τα έχει χαρίσει απλόχερα στη Μεσσηνία. Βοτα νολογικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο Ταϋγετος είναι ένα από τα πιο πλούσια και πιο ενδιαφέροντα οικοσυστήματα της Ευρώπης με μεγάλο αριθμό ενδημικών φυτών, δηλαδή φυτών που φύονται μόνο εκεί. Στην αρχαιότητα οι γιατροί τα θεωρούσαν ευεργετικά για τη θεραπεία ή την πρόληψη πολλών ασθενειών και σήμερα πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται στην φαρμακευτική ως πρώτες ύλες. Βάλσαμο για τον πόνο, μυρωδάτη ρίγανη για το φαγητό, τσάϊ του βουνού για τις κρύες μέρες του Χειμώνα. Σήμερα στην αγορά της Μεσσηνίας διατίθεται μεγάλη ποικιλία από αυτά τα μικρά θαύματα της φύσης χωρίς χημική ή άλλη επεξεργασία και με όλο το φυσικό άρωμα και τις εκπληκτικές ιδιότητές τους ανάμεσα στις οποίες είναι και η αντιοξειδωτική δράση τους.

ΜΕΛΙ
Γνωστό από την αρχαιότητα, είναι η μετατροπή της πεμπτουσίας των φυτών, βοτάνων και λουλουδιών σε έναν παχύρρευστο «χρυσό» που περιέχει 182 στοιχεία όπως βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα, μέταλλα κ.α. Το μεσσηνιακό μέλι, ένα 100% φυσικό προϊόν που παράγεται σε περιοχές πλούσιες σε ενδημικά και αρωματικά φυτά, αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό χωρίς να τον επιβαρύνει, έχει βακτηριοκτόνο και καρδιοτροφική δράση και συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, την αντιμετώπιση της δυσπεψίας, του έλκους κ.α. Είναι ένα γιατρικό της μεσσηνιακής φύσης, ευεργετικό και καθόλού παχυντικό αφού ένα κουταλάκι έχει μόνο 20 θερμίδες!

 


Panorama Resort
Finikounda Messinia,
24006, Greece
GTNO 1249Κ033Α0005201
T: +30 27230 - 28555-6
F: +30 27230 - 28557
Back to Top